Siirtohinnoittelu käytännössä
 
Kerro kaverille
 
 kpl
 
Hinta 68,00 € Painos 1.
Tekijät Sandelin Eric
Palmu Mikko
Nikula Timo
Paronen Vesa
Laaksonen Sanna
Jaakkola Riika
Vasenius Suvi
Julkaisija Edita Publishing Oy Tuotenumero 37-5911-7
Yhteyshenkilö Lyytikäinen Pirita
Olin Arja
ISBN 978-951-37-5911-7
Julkaisuvuosi 2012 Myyntiyksikkö KPL
Sivuja 449 Myyntierä 1
Saatavuus Varastossa Kirjastoluokka 36.52
 

Kirja esittelee käytännönläheisesti verotuksen ajankohtaisen ja yritysten kannalta taloudellisesti merkittävän aihealueen. Siirtohinnoittelu aiheuttaa tällä hetkellä kansainvälisesti toimiville konserneille merkittävimmät veroriskit.

Se on usein verotarkastusten pääaihe, eikä kyse ole pelkästään konsernin sisäisestä tavara- tai palvelukaupasta. Tarkasteluun voivat tulla erityisesti rahoitukseen liittyvät asiat, kuten konsernin sisäisten lainojen hinnoittelu. Siirtohinnoitteluongelmat koskevat myös puhtaasti suomalaisia konserneja, joilla on liiketoimia eri konserniyhtiöiden välillä. Yhtiö voi joutua todistamaan hinnoittelun markkinaehtoisuuden myös kotimaisten liiketoimien osalta.

Yritysten veroasioista vastaavat talousjohtajat ja -päälliköt sekä veroasiantuntijat saavat kirjasta arvokasta käytännön tietoa siirtohinnoittelun sudenkuoppien välttämiseksi.

Teoksessa selvitetään, mitä seikkoja yrityksen tulee ottaa huomioon määrittäessään konserniyhtiöiden välisiä siirtohintoja sekä laatiessaan siirtohinnoitteludokumentaation. Liiketoiminnan muutostilanteet ja yrityskauppojen yhteydessä ratkaistaviksi tulevat siirtohinnoitteluongelmat käydään niin ikään läpi. Lopuksi teoksessa käydään läpi tilanteita kuten verotarkastuksia, jotka voivat johtaa kaksinkertaiseen verotukseen, sekä keinoja kaksinkertaisen verotuksen välttämiseksi.

Teoksen kirjoittajat ovat KPMG:n veroasiantuntijoita.TUTUSTU MYÖS